6 מתכונים לסלטים של שמאלנים

נגמרו לכם הרעיונות לסלטים שווים כי חסה ודוריטוס זה הכי 2013? קבלו 6 רעיונות מרעננים לסלטים שאמא שלכם כנראה לא הכינה (והכל אפילו טבעוני!)

אנחנו קוראים להם סלטי שמאלנים כי יש בהם כל מה שאנחנו שונאים: מראה מפונפן, ירקות לא חסלט והתנשאות. אבל לפעמים צריך להפעיל את התותחים הכבדים (בעיקר אם רוצים להרשים מישהו), ולהוסיף קצת פלפל לחיים המשמימים של עגבנייה ומלפפון. המתכון הפשוט והנוח הוא להוסיף פלפל, אבל אם בא לכם קצת יותר להתפרע: קבלו סלטים שלא ברא השטן.

ארנב
סלט? מה אנחנו חיות? | תמונה: giphy.com

סלט קינואה

4 מנות לבוגרים (ילדים לא יאכלו את זה)

לא מפתיע ולא טעים. אבל תמיד צריך מתכון עם גרגירי חול, וכדי לאזן את האנמיות של החומר המעניין הזה הוספנו לו סלק עם מלא מלא טעם, וצבע שלא יורד בחיים מהחולצה הלבנה של שבת.

  1. מבשלים 2 סלקים
  2. מבשלים כוס קינואה ומצננים
  3. קוצצים מלפפונים (בערך 4, תלוי בגודל ובמה אתם מוסיפים), בצל (לבן / סגול / ירוק / אדום עם נקודות לבנות, מה שאוהבים), כוסברה / פטרוזיליה. לכיתת מתקדמים: אפשר להוסיף אגוזי מלך כתושים קלות ושקדים פרוסים.
  4. חותכים את הסלק לחתיכות קטנות אבל לעיסות, מערבבים הכל ומוסיפים שמן זית / אבוקדו / חמניות, מלח, פלפל והרבה לימון.
  5. שופכים טחינה עד דלא ידע.

סלט דובונים

(החטיף, לא הצבעוניים מגומי)

דובוני אכפת לי
כל האומר שטבעונים מרחמים על חיות אינו אלא טועה | תמונה: giphy.com

הפעם נעיף לכם את הפוני. קבלו:

  1. חומרים נורמליים: בצל סגול / לבן, ברוקולי, גזר, כרוב סגול, כרובית, פטרוזיליה (לא יודעים להבדיל בינה לבין כוסברה? לכו עם השקית שכתוב עליה "פטרוזיליה"). קחו מזה מה שאתם אוהבים ובמידה הרצויה לכם, אנחנו לא בייביסיטר.
  2. תוסיפו דובונים! בטעם הקלאסי, לא השטויות המודרניות שיצאו אחרי שהפסקתי ללכת לטיולים שנתיים. עכשיו זה קצת מורכב – נסו לכתוש אותם בעדינות, שלא יתפוררו לגמרי אבל גם לא יישארו שלמים. זה קצת אכזרי לכרות איברים ככה, אבל בשביל סלט עילאי צריך להקריב מישהו*.
  3. שימו לב: חשוב שהסלט יהיה יבש יחסית כדי שהדובונים לא יתמוססו, לכן אל תשתמשו ברוטב נוזלי מדי, תשאירו את זה לטחינה.

* ניתן להחליף בכל חטיף מלוח ויבש אחר, או בקרקרים שיבולת שועל וזרעי צ'יה, אם אתם ממש לא אוהבים אורחים.

סלט רצועות

קרדיט לזהבי הארנב שהשגחתי עליו בכיתה ו' ולא הסכים לאכול גזר אלא אם כן קילפתי אותו לרצועות דקות.

  1. קלפו גזר. את כל הגזר, לא רק הקליפה. הרעיון של הסלט הוא שהרצועות יהיו דקות כל כך שלא תשימו לב שאתם אוכלים גזר.
  2. תוסיפו גמבות (אדום / צהוב / כתום, אין הבדל באמת), כרוב לבן, קצת פטרוזיליה, חמוציות וקולורבי חתוך דק דק.
  3. גרעיני רימון! זה ממש מוסיף, מבטיחה.
  4. לרוטב: שמן זית, לימון, קצת סילאן אם ויתרתם על הרימון. וטחינה. מלא טחינה.

 סלט שרי ומנגו

לאניני טעם, או למחלימי קורונה שאיבדו את הטעם. הריח דווקא בסדר.

  1. עגבניות שרי תמר (זה השרי החום האליפסי, לא האדום הקלאסי שאכל דנאתור בשר הטבעות), כוסברה, שום / בצל ירוק, גמבה, אגוזי פקאן כתושים (לא מסוכרים!), מנגו עסיסי.
  2. חתכו הכל והוסיפו מיץ לימון ושמן חסר טעם (שמן אבוקדו, לדוגמה).
  3. תוסיפו עלה כוסברה למעלה כדי שייראה מקצועי.

 

סלט
יש להוסיף קורטוב התנשאות חיננית למראה מושלם | תמונה: giphy.com

 סלט כרוב בלי דוריטוס

בנות שירות, זה לא בשבילכן. רווקים שרוצים להרשים – קחו את זה, ואל תשכחו לנקות את המטבח, כי זה הרבה יותר חשוב לרושם.

  1. כרוב לבן, ככה התחלנו. יכולים להוסיף עלי חסה בייבי או עלי רוקט אם אתם מגב"ש.
  2. נבטים סיניים או אלפלפה (השערות האלה). נסו גם וגם.
  3. תוספות לעיסות: אדממה (פולי סויה), קצת בצל לבן.
  4. תוספות שלא ברור למה צריך אותן אבל הן יוציאו אתכם טוב: צנוברים לא קלויים, אגוזים מכל מיני סוגים (מלך, פקאן מסוכר, קשיו, שקדים...), זרעי חמניה.
  5. שמן זית, מיץ לימון או מיץ תפוזים.
  6. טחינה.

 שעטנז סלטים

זה לא סלט פירות ולא סלט ירקות, ולכן זה פשוט לא יכול להיות כשר.

  1. חסה
  2. החלק הלא קשור: אפרסק / אפרשזיף / נקטרינה / משמש, פרוסים דק. ואז פורסים גם מלפפון.
  3. בצל! אבל זה תלוי בכוח הסיבולת שלכם. עדיף לבן כי הסגולים חזקים מדי. או שתנסו גבעולי עירית.
  4. עלים: נענע (קצוצה, אי אפשר ללעוס את זה), פטרוזיליה, רוקט, דשא.
  5. אגוזי מלך קצוצים.
  6. שמן זית, לימון, מלח.

בונוס: מתכון לרוטב כללי שמסוגל לכפר על כל החטאים שלכם

כף חרדל
3 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
שליכטה קטנה של רוטב סויה (חצי כף)
חצי שן שום (או אבקת שום, לעצלים)
3 כפות מיץ לימון (זה בערך חצי לימון)
מלח ופלפל

לערבב, לטעום, לשנות. להגיש טרי ועם קורטוב "וואי בקטנה בכלל לא התאמצתי".